Anmeldelse af “Principles of Art in relation to Interior Decoration”

“Principles of Art in relation to Interior Decoration” af Mrs. Pratibha Gupta er en nyttig guide for alle, der er interesseret i at forstå, hvordan man skaber æstetisk tiltalende og funktionelle rum. Bogen fokuserer på designprincipper, der er afgørende for at opnå en harmonisk balance mellem forskellige dekorative elementer.

Forfatteren understreger vigtigheden af at skabe harmoni i alle elementer af design. Det betyder, at alle dekorative genstande i et rum – såsom møbler, vægbilleder og gardiner – skal være harmoniske i forhold til hinanden. Størrelse, form, tekstur, farve og udtryk eller betydning skal være matchet på en måde, så alle genstande i rummet synes at udgøre en samlet helhed.

Bogen beskriver også vigtigheden af balance i et rum. Når man placerer en genstand i et rum, betragtes det som centrum, og de andre genstande arrangeres på begge sider på en sådan måde, at begge sider ser lige attraktive ud. Dette skaber en behagelig, stabil og permanent følelse.

Rytme er også en vigtig faktor i interiørdesign. Det betyder bevægelse, og kan opnås ved at placere objekter i et rum på en sådan måde, at øjet bevæger sig fra en del af designet til en anden. Der er to typer rytme: regelmæssig rytme og variabel rytme.

Bogens afsnit om proportioner beskriver, hvordan de forskellige dekorative elementer i et rum skal have korrekt størrelsesforhold til hinanden og til størrelsen og formen på det sted, hvor de anvendes. Endelig beskriver forfatteren vigtigheden af at placere et attraktivt objekt på en særlig plads i et rum og derefter arrangere mindre vigtige ting omkring det for at sætte fokus på det.

Alt i alt er “Principles of Art in relation to Interior Decoration” en god vejledning til, hvordan man skaber smukke og funktionelle rum, der er afbalancerede og harmoniske. Bogen er let at læse og forstå og vil være nyttig for både professionelle indretningsarkitekter og amatører.

De vigtigste takeaways fra bogen “Principles of Art in relation to Interior Decoration” af Mrs. Pratibha Gupta er følgende:

  1. For at skabe harmoni i et rum skal alle dekorative genstande være harmoniske i forhold til hinanden i størrelse, form, tekstur, farve og udtryk eller betydning.
  2. Balance i et rum er afgørende for at skabe en følelse af stabilitet og permanens, og kan opnås ved at placere genstande på begge sider af et centrum på en sådan måde, at begge sider ser lige attraktive ud.
  3. Rytme i interiørdesign kan skabes ved at placere genstande i et rum på en måde, så øjet bevæger sig fra en del af designet til en anden.
  4. Proportioner er vigtige for at skabe en afbalanceret helhed i et rum, og dekorative genstande skal have korrekte størrelsesforhold til hinanden og til størrelsen og formen på det sted, hvor de anvendes.
  5. Emphasis kan bruges til at fremhæve et attraktivt objekt i et rum ved at placere det på en særlig plads og arrangere mindre vigtige ting omkring det.

Bogen “Principles of Art in relation to Interior Decoration” er en god vejledning til, hvordan man skaber smukke og funktionelle rum ved hjælp af disse grundlæggende designprincipper.

Er du interesseret i at læse bogen eller lære mere omkring principperne i kunst i relation til indretning af hjemmet, så kan vi anbefale at du går på biblioteket og ser hvilket bøger de har til rådighed eller også kan du prøve at finde denne bog gratis på internettet.